A Modern Vállalatirányítási Rendszer

Miért éri meg felhős és webes ERP rendszert bevezetni?

A vállalatirányítási rendszer fő feladata

A vállalatirányítási rendszer (vagy más néven ERP rendszer) egy olyan szoftverre utal amelyet cégek, vállalatok használnak arra, hogy irányítsák a napi üzleti tevékenységeiket, feladataikat. Legyen szó például rendelések kiszolgálásáról, ajánlatok adásáról, könyvelésről, készletkezelésről, projektek vezetérésől, beszerzések rögzítéséről. Egy jó vállalatirányítási rendszerből természetesen kinyerhetőek részletes statisztikák és elemzések is, amely segítségével könnyebben tudunk megalapozott és helyes üzleti döntéseket hozni.

A vállalatirányítási rendszerek általában össze vannak kötve egyéb más rendszerekkel is és megvalósítja közöttük a megfelelő és hatékony kommunikációt, emellett mint egy központi információtároló rendszer is szerepet játszik. Például a CloudERP vállalatirányítási rendszer is képes különböző webáruház motorral összekapcsolódni, ahonnan automatikusan áttölti a rendeléseket további feldolgozásra.

Manapság a modern vállalatirányítási rendszerek biztosítják rengeteg cég számára a hatékony és akadálymentesített működést. Egy jól integrált és megfelelően kiválasztott rendszer képes a vállalatot összhangban tartani és kiemelt növekedési pályára állítani hiszen növekszik a profitabilitás, egyszerűbbek és átláthatóbbak lesznek munkafolyamatok.

CloudERP vállalatirányítási rendszer

A vállalatirányítási rendszer célja

A vállalatirányítási rendszerek egy egységesített, jól meghatározott adatbázis köré épülnek. Ez teszi lehetővé azt, hogy az információ az egész cégen belül átjárhatóvá válik és minden adat elérhető a megfelelő kulcsember számára. A rendszerben elérhető egyes modulok összekapcsolódnak a háttérben és így megvalósul a hatékony kommunikáció az egyes területek között. (Raktár, Beszerzés, Sales, HR, Könyvelés, Marketing stb.) Összefoglalva tehát a vállalatirányítási rendszer a motor a cég mögött, amely összetartja és rendszerbe szervezi a munkatársakat, a folyamatokat és az adatokat.

Nézzünk erre egy példát: tegyük fel, hogy van egy kereskedő cég, akinek van több webshopja de emellett fizikai boltban is árul, sőtt, B2C és B2B értékesítést is végez. A hasonló cégek életében egyik legnagyobb kihívást a készletmennyiségek kezelése és összhangban tartása jelenti. A CloudERP felhős vállalatirányítási rendszer képes arra, hogy a webshopok, üzletek és raktárak között folyamatosan, valós időben kommunikáljon és szinten tartsa a készletek mennyiségét. Persze, ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen az árut be is kell szerezni, az igényt kommunikálni kell a beszállító felé, az áru érkezéséről értesíteni kell a vásárlókat, a beérkezett árut be kell vételezni a raktárba, akár megfelelő polchelyekre. A Saleseknek ajánlatokat kell adni a B2B ügyfeleknek, a B2C vásárlók pedig a cég webáruházainak egyikéről rendelhetnek. A beérkezett rendelések termékeit le ki kell szedni minél hatékonyabban a raktárból, csomagolni kell őket, kiszállítani, számlázni értesítő emaileket küldeni. A végén pedig természetesen szeretnénk látni részletes analitikákat és kimutatásokat pénzügyeinkről, eladásokról, vásárlókról. Mindezt persze a lehet legmagasabb fokú digitalizáció és automatizáció mellett. Nem egyszerű feladat és ez csak egy típusú céget ismertetett. Egy jó vállalatirányítási rendszer képes a cég meghatározó folyamataihoz adaptálódni és hatékonyan automatizálni a feladatokat.

A vállalatirányítási rendszer alapvetően tehát arra szolgál, hogy központosítottan tudjunk adatokat tárolni ahelyett, hogy több más “összetákolt” adatbázist használnánk vagy excel táblák sokaságával küzdenek. Egy jól megválasztott rendszer képes rendszert vinni a káoszba a cég munkatársai és a vezetők számára is. A centralizált adatforrás biztosítja, hogy az adatok mindig helyesek, frissek és mindenki számára elérhetőek a releváns információk.

Mit mutatnak a trendek?

Felhős vállalatirányítási rendszer2021-ben Magyarországon is a vállalatirányítási rendszerek forradalmát éljük. A koronavírus ráébresztette a cégeket arra, hogy muszáj digitalizálni és hatékonyságot növelni. Egy modern szemléletű és előrelátó cég ma már csak teljesen felhő alapú, webes rendszerben gondolkodik, melyek használata sokkal kényelmesebb, bárhonnan elérhető és a vállalatirányítási rendszerek új generációját képviselik. A telepített, asztali alkalmazások ideje elmúlt, minden cégnek ideje váltani és nyitni az új megoldások felé.

 A visszajelzések azt mutatják, hogy a legtöbb ma használt, régi generációs vállalatirányítási rendszer nem elég felhasználóbarát és nem alkalmazkodik a cégek új, modern üzleti kihívásaihoz, nem beszélve a cégek jövő beli terveiről. Az előrelátó vállalkozások olyan rendszert szeretnének, amely igazodik a jelen és jövő kihívásaihoz, erre a webes és felhő alapú, újgenerációs rendszerek jelentik a kulcsot.

A CloudERP csapata azon dolgozik és konzultál évente számtalan magyar céggel, hogy lehetővé tegye számukra egy új generációs vállalati rendszer bevezetését.

Miért éri meg egy cégnek egy modern vállalatirányítási rendszer bevezetése?

Egy előrelátó vállalkozás számára egy modern vállalatirányítási rendszer bevezetése gyakorlatilag elkerülhetetlen feladat. Kritikus hogy az adatokat és a folyamatokat központosításuk egy egységes rendszerben, így hatékonyabban lesznek a munkafolyamataink, felgyorsul és magabiztosabb lesz a kommunikáció a cégen belül. Ennek következtében jelentősen csökkennek a költségek és növekszik a bevétel.

Néhány valós példa:

 • Részletes, valós idejű kimutatások segítségével gyorsabb, pontosabb döntések hozhatók
 • Alacsonyabb üzemeltetési költség, hiszen a munkatársak akadálymentesebben és hatékonyabban tudnak dolgozni
 • Munkatársak közötti együttműködés és kommunikáció szabályozottabbá és pontosabbá válik a központosított adatbázis következtében, amely bármely eszközön, a felhőből elérhető
 • Könnyebb használat, hiszen egy modern webes kezelőfelülettel rendelkező rendszerben munkatársai sokkal szívesebben dolgoznak, hiszen ismert számukra a Facebook, Gmail, Google Drive stb. Is mind online, felhős, webes alkalmazások
 • Alacsonyabb üzemeltetési költség, nem kell saját szervereket vásárolnia, nincs szükség informatikusra, rendszergazdára, hiszen a felhőben üzemelő rendszer a hét minden napján folyamatosan karbantartott és állandó, mindig elérhető ügyfélszolgálattal rendelkezik.

Telepített rendszertől a felhőbe

Az 1990-es évektől kezdett a vállalatirányítási rendszerek terjedése robbanásszerűen nőni, viszont ezzel egyidőben a bevezetési és üzemeltetési költségek is emelkedtek. A régi generációs rendszerek megkövetelik a saját szerver vásárlását és üzemeltetését, illetve a rendszer megvásárlását amik komoly kiadásokat jelentenek a cégek számára. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb vállalkozás egyedi igények megvalósítását is szeretné amely tovább növeli a költségeket és a bevezetési időt.

Természetesen a régebbi generációs vállalati rendszerek is fejlődtek, viszont ma már nem képesek lépést tartni a fejlődés gyorsaságával. Egyre több cég jön rá, hogy a helyileg telepített, asztali rendszereket nem kellően hatékonyak így sokan új megoldások felé veszik az irányt.

Felhős adatközpont

Felhős, webes vállalatirányítási rendszer – Az új irány, az új generáció, ERP 2.0

Irány a felhő! – és erre a legjobb megoldás a SaaS (Software-as-a-Service) modellben működő vállalatirányítási rendszerek. A módszer lényege, hogy a szoftver távoli, felhőben futó, kiemelten biztonságos, titkosított és gyors szervereken futnak, ahelyett hogy saját szervert vásárolnánk és üzemeltetnénk. A szolgáltató cég a háttérben folyamatosan frissíti, üzemelteti és fejleszti a rendszert – nem kell semmit telepíteni, vagy bármivel foglalkozni, hiszen “csak működik”. A felhős, webes vállalatirányítási rendszer használatával lényegesen csökkennek az üzemeltetési költségek és a rendszer bevezetési, kezdeti költsége is jelentősen kedvezőbb. A megspórolt összeget fordíthatjuk üzleti folyamataink finomítására, marketing kampányokra, új technológiák vásárlására. Nem kell többet cégében rendszergazdát foglalkoztatnia, vagy várni arra, hogy frissítsék a szervert vagy a programot, engedje el ezeket a terheket és fókuszáljon a produktív munkára!

6 ok arra, hogy felhős, webes rendszerre váltson

Eljött az idő a vállalkozások számára, hogy lecseréljék az előző generációs vállalatirányítási rendszereket. Persze ez nem egyszerű feladat és sok cég még mindig tart tőle, pedig az új út már ki van jelölve és előbb vagy utóbb – de inkább előbb -,  minden cégnek meg kell lépnie.

Miért érdemes tehát nyugdíjba küldeni a régi rendszert és webes, felhős rendszerre váltani?

 1. Mindig az élen járhat
  A felhős, webes vállalatirányítási rendszerek a háttérben, észrevétlenül frissülnek és jelennek meg új funkciók. Nem kell hosszú hónapokat, akár éveket várni az új verzióra, melynek telepítése bonyolult és kényelmetlen. Használja a legújabb technológiákat, funkciókat és kiegészítőket azonnal, kövesse a trendeket egyik napról a másikra.
 2. Bővítse ki jelenlegi ERP rendszerét
  Lehetőség van jelenlegi, régi generációs rendszerének megtartására és csak bizonyos funkciókat a felhőbe helyezni egy modern, új generációs ERP rendszer segítségével.
 3. Csökkentse a függőségeket
  A felhős rendszer üzemeltetése egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb. Szükség esetén külső szoftvereket integrálhat hozzá, az üzemeltetéshez nincs szükség informatikusra vagy rendszergazdára. Folyamatosan elérhető ügyfélszolgálat és támogatás.
 4. Modern igényekre tervezve
  Egy modern vállalatirányítási rendszer a jelen és jövő kihívásaira tervezett megoldásokat és funkciókat biztosít a vállalkozások számára. Fejlett kimutatások, hatékony folyamatok, könnyen tanulható és felhasználóbarát működés, rengeteg automatizmus.
 5. Biztosság mindenekelőtt
  Sokan még mindig tartanak a felhős rendszerek biztonságától ám ez elavult gondolkodás. A felhős szervereket biztosító cégek hatalmas szakértői csapattal rendelkeznek, percenként elvégzett biztonsági mentéssel, globális hálózattal és 0-24 biztosított hibaelhárítással. Egy saját magunk által üzemeltetett szerver összehasonlíthatatlanul nagyobb kockázatot hordoz.
 6. Új generációs rendszer az új generációnak
  A fiatalabb, tehetséges kollégák hozzászoktak a felhős, webes rendszerekhez és folyamatokhoz, hiszen napi szinten hasonló programokat használnak. Minden felelős vállalkozásnak lépést kell tartani a technológiával és biztosítani az új, modern megoldásokat a feltörekvő és kiemelten tehetséges munkatársak számára.

CloudERP webshop és felhős vállalatirányítási rendszer

CloudERP – Az újgenerációs felhős vállalaltirányítási rendszer

A CloudERP webshop és vállalatirányítási rendszer egy kifejezetten modern szemléletű webes és felhős megoldás. ERP 2.0, azaz a vállalatirányítási rendszerek új generációját képviseli. Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltettük, tekintse át weboldalunkat, töltse le a bemutató anyagot, kérjen konzultációt kötelezettségek nélkül!

Kapcsolódó cikkek