Így kerüld el az alul- és túlkészletezést

Automatizáció

Az üzleti világban az egyik legfontosabb kihívás a készletszintek hatékony kezelése. A vállalat raktárkészlete működésének kritikus eleme és sikere attól függ, hogy megtalálja-e a megfelelő egyensúlyt a vevői igények kielégítéséhez elegendő készlet tartása és a túlzott készletezés elkerülése között.

Bevezetés

A túlkészletezés komoly problémát jelenthet a vállalatok számára, mivel megnövekedett tárolási költségekhez, ezáltal csökkenő profithoz és értékes erőforrások pazarlásához vezet. Ugyanakkor az alulkészletezés eladáskiesést, elégedetlen ügyfeleket és készlethiányt eredményezhet, ami ronthatja a vállalat hírnevét.

Ebben a blogbejegyzésben elmélyülünk a túl- és alulkészletezés problémájában, és feltárjuk azokat a különböző tényezőket, amelyek hozzájárulnak ezekhez a gyakori készletgazdálkodási kihívások kialakulásához. Megvizsgáljuk azokat a különböző módszereket, melyeket a vállalatok használhatnak készletszintek nyomon követésére és ellenőrzésére, valamint megvizsgáljuk az egyes megközelítések előnyeit. 

Megvitatjuk azokat a legújabb technológiákat és eszközöket is, amelyeket a vállalkozások használhatnak készletkezelési folyamataik egyszerűsítésére és jobb döntések meghozatalára a készletszinttel kapcsolatban. 

Akár cégtulajdonos, akár menedzser vagy, esetleg csak szeretnél többet megtudni a készletkezelésről, ez a bejegyzés értékes betekintést és gyakorlati tippeket kínál Neked, amelyek segítségével hatékonyan kezelheted készleted és elkerülheted a túl- és alulkészletezés buktatóit.

Stratégiai hírlevél kereskedőknek minden szerdán 9:00-kor.

Next-gen kereskedelmi magazin a CloudERP szakértőitől, hardcore kereskedőknek.

Stratégiai hírlevél kereskedőknek
minden szerdán 9:00-kor

a CloudERP szakértői csapatától.

A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz az email-ek láblécében található link segítségével. CloudERP adatvédelmi tájékoztató.

#nemspam #nemreklám

Mit tartalmaz ez az
exkluzív hírlevél?

Zárolt stratégiai cikkek

Extra szakértői anyagok

Esettanulmányok, piackutatások

Videós tippek, webinárok

Újdonságok a CloudERP-ben

362 új feliratkozó a múlt hónapban

Kezdjük az alapoknál

Mi az alulkészletezés?

Az alulkészletezés kifejezés olyan helyzet leírására szolgál, amikor a vállalat nem rendelkezik elegendő készlettel a vevői igények kielégítésére. Ez akkor fordul elő, ha egy vállalkozás nem tudja előre megjósolni az eladni kívánt termék mennyiségét, ami készlethiányhoz vezet. Ez eladások elvesztéséhez, elégedetlen vásárlókhoz és a vállalat negatív megítélését okozhatja. Egyes esetekben a készlethiány termelési vagy szállítási késedelmet is okozhat, ami tovább zavarhatja a működést és negatívan befolyásolhatja a vásárlói élményt.

Mi a túlkészletezés?

A túlkészletezés egy olyan kifejezés, amikor egy vállalat több készlettel rendelkezik, mint amennyi a vevői igények kielégítéséhez szükséges. Ez akkor fordul elő, ha egy vállalkozás túlbecsüli az eladni kívánt termék mennyiségét vagy nem tudja hatékonyan kezelni a készletét. A túlzott készlet növeli a tárolási költségeket, csökkenti a nyereséget, ezáltal értékes erőforrások vesznek kárba. Más problémákat is okozhat, például a termék elavulását, lecsökkent eltarthatósági időt és az új készletek raktárterületének csökkenését. A túlzott készlet gyakran a rossz előrejelzési módszerek, a pontatlan adatok vagy a megfelelő készletkezelési folyamatok hiányának az eredménye.

Mind a két helyzet negatívan hat a vállalkozásra, azonban a megfelelő módszerek, szoftverek segítségével biztosíthatjuk az optimalizált készletszintet.

Mi okozhatja az alul- és túlkészletezést?

Amikor egy vállalatnál ilyen típusú problémák lépnek fel, több különböző hiba is lehet az okozat. A hibákon túl a vállalat képessége is nagy szerepet játszik, miszerint mennyire képes új technológiákat és műveleteket beépíteni folyamataiba.

Sok cég nem tudja hatékonyan ellenőrizni készleteit, de ahhoz, hogy ezt javítani tudjuk, először is tudnunk kell, mi okozza az alul- és túlkészletezést.

Nézzünk néhány példát ezekre:

1. Pontatlan adatok

Az alul- vagy túlkészletezés egyik elsődleges oka a megbízható adatok hiánya. Az ellopott áruk, a visszaküldések, a szállítmányok eltérései és a rosszul elhelyezett tételek mind hatással vannak a készletszükségletre. Pontos adatok nélkül azt hihetjük, hogy több vagy kevesebb termékünk van raktáron, mint amennyivel valójában rendelkezünk. Előfordulhat továbbá, hogy tévesen túl sokat vagy túl keveset rendelünk egy termékből, mint amennyire valójában szükségünk van.

Azt is szeretnénk megjósolni, hogy mikor lesz nagyobb kereslet az általunk kínált cikkekre és termékekre. A pontos adatok segíthetnek bizonyos trendeket megtalálni az értékesítéseinkben. Ezen információk birtokában tudni fogjuk, mekkora készletet kell rendelnünk ahhoz, hogy megfeleljen ügyfeleink igényeinek.

2. A technológia, személyzet és a folyamatok helytelen kezelése

Még akkor is, ha nagy mennyiségű adat segíti a polcok feltöltését, szükségünk lesz olyan személyzetre, aki megfelelően el tudják adni a termékeinket. Ha az alkalmazottaink nem töltik fel megfelelő módon a polcokat, a vállalatunk elveszítheti az eladásokat annak ellenére, hogy rengeteg készlet van a háttérben. Valószínűleg ez az egyik legfrusztrálóbb formája az alulkészletezésnek, amit egy vállalkozás megtapasztalhat, mivel valójában fizikailag van termékünk, amelyet eladhatunk az ügyfeleknek, de az alkalmazottak nem képesek kiigazodni a raktárkészletben. 

Még ha hozzáértő személyzettel is rendelkezünk, a szabványosított folyamatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a vállalatunk következetes eredményeket érjen el. Egy jól megalkotott, optimalizált és automatizált folyamat biztosítja, hogy az emberi mulasztást a minimumra csökkentsük, ezzel megelőzve az eltéréseket és azt a holtidőt, amikor kollégáink próbálnak rábukkanni egy-egy termékre, ami a raktárunkban elkeveredett.

3. Financiális problémák

Néha az alulkészletezés abból adódik, hogy egy vállalkozásnak nincs elég pénze ahhoz, hogy a készletét teljesen feltöltse. Ha cégünk szembesül ezzel a problémával, meg kell találni a módját, hogyan szabadítsunk fel erőforrást, amivel a továbbiakban ez a probléma kikerülhető. Ha van egy népszerű termékünk, amelyet az ügyfelek rendszeresen szeretnének, akkor nem akarjuk, hogy hiány alakuljon ki belőle. A tőke felszabadításának módjainak megtalálása kulcsfontosságú, mivel a saját profittermelő képességünket gátoljuk ezzel.

4. Nem hagyunk elég időt, hogy megérkezzen az újból rendelt áru

Ha nem rendeljük meg időben a termékeket, hogy megérkezzenek, mire a vásárlónak szüksége lenne rá, akkor készlethiányos problémákba ütközünk. A megfelelő készletezéssel kapcsolatos problémák nagy része a vállalatok számára az, hogy reaktív hozzáállást tanúsít a készletek feltöltéséhez. Ahelyett, hogy előre terveznének és megjósolnák, mikor kell egy új szállítmánynak megérkeznie, sok esetben túl későn reagálnak, így készlethiány alakul ki.

Az utánrendelésekkel kapcsolatos proaktív hozzáállás arra készteti a vállalatunk, hogy megvizsgáljuk, mennyi ideig tart a készlet kiszállítása és mennyi ideig tart a vásárlási folyamatot végbevinni a nagykereskedővel. Ha a vállalat nagy beszerzési rendelést ad le egy kínai gyártótól vagy forgalmazótól, akkor a termék raktárba szállításának átfutási ideje több hónap is lehet. Ha egy vállalat ezt nem teszi meg, akkor valószínűleg napokig vagy hónapokig kell alulkészletezésben működnie. 

5. Kézi készletezési rendszer

A kézi készletkezelési rendszerben a készletadatok nincsenek rendszerezve. Nem tudjuk megfelelően nyomon követni a készletezési tevékenységeket, valamint az ügyfelek igényeit. Az igények és a trendek mindig változnak, lehetetlen tárolni és elemezni a fejünkben lévő adatokat az igények előrejelzéséhez.

Tollal-papírral vagy táblázatokban tárolhatunk adatokat, de ezt képtelenség megfelelően nyomon követni és feldolgozni az adatokat, a jövőbeli igények előrejelzéséhez.

Hogyan előzd meg az alul- és túlkészletezést?

Számos módja van a készletszintünk optimalizálásának.

A következő lépésekkel csökkentheted az alul- és túlkészletezés kockázatát. A jobb készletezési gyakorlatok implementálása biztosítja, hogy a készletszint az igényeken alapuljon.

Válaszd ki a megfelelő stratégiát

A különböző vállalkozásoknak más és más irányelvei vannak. A hatékony kereslet-előrejelzés érdekében fontos kiválasztani a vállalkozásának megfelelő stratégiát. Egy ruházati üzlet nem ugyanazt a cikket adja el évről évre, tehát itt a kereslet múltbeli előrejelzése értéktelen, ezzel ellentétben gyógyszereket, alapvető élelmiszereket, gyerekjátékokat értékesítő vállalkozások esetében, amelyek (legtöbbször) évről évre ugyanazokat a cikkeket értékesítik, az igény-előrejelzés vagy az ABC elemzés nagyon hatékony. Tehát válaszd ki a megfelelő stratégiát, amely hatékony a Te vállalkozásod számára.

Múltbéli kereslet alapján történő becslés:

A múltbeli kereslet-előrejelzés a kereslet prediktív elemzése, amelynek során elemezzük az adatokat, egy korábbi, kiválasztott időszak alapján és előrejelezzük a jövőbeli időszakokra vonatkozó igényeket. Nagyon hatékony azoknál a vállalkozásoknál, amelyek évről-évre, szinte ugyanazokat a termékeket értékesítik.

ABC elemzés:

Az ABC (Always Better Control) elemzés az, amikor a termékeket fontosságuk alapján A, B és C kategóriába soroljuk. Az ABC elemzés azt a 80/20-as szabályt követi, amely szerint a termékei 20%-a járul hozzá bevételének 80%-ához. Az ABC elemzésről bővebben ide kattintva olvashat, egy korábbi cikkünkből (ANDOR CIKKÉT BETENNI!!!!!)

Optimális rendelési tételnagyság:

Az EOQ (Economic Order Quantity) egy népszerű készletkezelési modell, amellyel meghatározható az optimális rendelési mennyiség, amelyet egy vállalatnak meg kell vásárolnia vagy előállítania a készlettel kapcsolatos összes költség minimalizálása érdekében. Az EOQ modell figyelembe veszi a rendelési, tartási és készlethiány költségeit, hogy meghatározza az ideális rendelési mennyiséget, amely kiegyensúlyozza ezeket a költségeket és minimalizálja a készletkezelés teljes költségét.

Válaszd ki a megfelelő rendszert

Készleted megfelelő kezeléséhez mára elengedhetetlenné vált, hogy egy modern rendszert használj. Nagyon sok készletgazdálkodási rendszer-szolgáltató létezik, amelyek mindegyike más-más funkcionalitással és fókusszal rendelkezik. Ki kell választanod azt, amelyik jobban megfelel az Te igényeidnek, vállalkozásod mérete, típusa és kategóriája alapján.

Kövesd a trendeket

Néha a váratlan trendek drámaian megváltoztathatják vásárlóid igényeit különféle okok miatt, bizonyos termékek iránti kereslet így gyorsan növekedhet vagy csökkenhet. A vállalkozásoknak követniük kell a trendeket, és törekedni kell arra, hogy a jövőbeli trendeket megpróbálják előrejelezni, hogy a lehető leggyorsabb reakcióidővel tudjanak ezekre reagálni.

Ha több csatornán is értékesítesz

beruházni, mely lehetőséget nyújt számodra, hogy egy időben tudd kezelni mind az offline és online készleted. Ide kattintva elolvashatod cikkünket, melyben a többcsatornás értékesítésben lehetséges készletszinkronizálási lehetőségekről írunk.

Mi tévő legyél, ha mégis a túlkészletezés hibájába estél?

A túlkészletezés leköti a pénzed, így tőkehiány miatt rengeteg lehetőségtől eshet el vállalkozásod. Ezeken felül a magas raktározási költségek és bérleti díjak, melyek optimális esetben nem lennének szükségesek, még rá is tesznek egy lapáttal. 

Ahhoz, hogy megszabadulj ezektől a nehezítő tényezőktől, melyek meggátolják vállalkozásod növekedését, három lehetőséged van: eladod, megpróbálod visszaküldeni a beszállítónak vagy elajándékozod.

Indíts kampányokat, hogy felpezsdítsd az eladásokat:

A legjobb módszer az értékesítés és ehhez kreatív stratégiákat és kampányokat kell alkalmaznod, beleértve a tömeges értékesítést, a kedvezményes árú értékesítést, az egyet fizet, kettőt kap akciókat és így tovább.

Küldd vissza a beszállítónak:

Egy másik lehetőség, a felesleges készlet visszaküldése a beszállítónak és a pénz visszatérítése. Ez többnyire akkor lehetséges, ha a készletet vagy nagykereskedőtől vagy hasonló beszállítótól vásároltad. Elképzelhető, hogy hajlandóak visszavenni a készletet, esetleg jóváírni a jövőbeni vásárlások alkalmával.

Ajándékozd el:

A harmadik lehetőség, hogy megpróbáld felszabadítani a feleslegesen foglalt és bérelt raktári területeket, hogy elajándékozod a nyakadon maradt készletmennyiséget. Természetesen ez a legkevésbé ajánlott eljárás, hiszen ebben az esetben a legnagyobb a veszteséged. Erre mondják, hogy szükség törvényt bont… még a kereskedelemben is.

Stratégiai hírlevél kereskedőknek minden szerdán 9:00-kor.

Next-gen kereskedelmi magazin a CloudERP szakértőitől, hardcore kereskedőknek.

Stratégiai hírlevél kereskedőknek
minden szerdán 9:00-kor

a CloudERP szakértői csapatától.

A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz az email-ek láblécében található link segítségével. CloudERP adatvédelmi tájékoztató.

#nemspam #nemreklám

Mit tartalmaz ez az
exkluzív hírlevél?

Zárolt stratégiai cikkek

Extra szakértői anyagok

Esettanulmányok, piackutatások

Videós tippek, webinárok

Újdonságok a CloudERP-ben

362 új feliratkozó a múlt hónapban

Összegzés

Összefoglalva, a túl- és az alulkészletezés két gyakori probléma, amellyel a vállalkozások bármikor szembesülhetnek ha nem végeznek megelőző intézkedéseket. A túlkészletezés a költségek növekedéséhez és a nyereség csökkenéséhez, míg az alulkészletezés értékesítési lehetőségek elmulasztásához és elégedetlen vásárlókhoz vezethet.

E problémák elkerülése érdekében fontos, hogy a vállalkozások hatékony készletgazdálkodási stratégiákkal rendelkezzenek. Ez magában foglalja a készletszintek rendszeres felülvizsgálatát, a kereslet előrejelzését és a készletmozgások nyomon követését. A túl- és alulkészletezés közötti megfelelő egyensúly megteremtésével a vállalkozások optimalizálhatják készletgazdálkodásukat, javíthatják eredményüket, és jobb szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek.

A cikk szerzője
Nincs ilyen adat.
További anyagok a témában

Stratégiai hírlevél kereskedőknek
minden szerdán 9:00-kor

a CloudERP szakértői csapatától.

A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz az email-ek láblécében található link segítségével. CloudERP adatvédelmi tájékoztató.

#nemspam #nemreklám

Mit tartalmaz ez az
exkluzív hírlevél?

Zárolt stratégiai cikkek

Extra szakértői anyagok

Esettanulmányok, piackutatások

Videós tippek, webinárok

Újdonságok a CloudERP-ben