Így csapj oda a konkurenciának: robotizált árazási stratégia

AutomatizációMarketing

Megmutatjuk hogyan tudsz olyan hatékonyan árazni, hogy ettől még a konkurenciád is padlót fog. Kerülj versenyelőnybe egy újgenerációs árazási stratégiával!

Hogyan is érdemes tehát felkészülni az ERP rendszer választásra?

Bizonyosan Ön sem véletlenül került erre az oldalra. Lehetséges éppen az új ERP rendszer kiválasztásán gondolkozik? Esetleg éppen egy ERP rendszer bevezetése van folyamatban cégénél de úgy érzi nem biztos, hogy jó úton haladnak a dolgok? Persze lehet csak egy érdeklődő olvasó aki feltörekvő cégének keres egy jövőbeni megoldásokat… Bármi is legyen az ok, jó tudni, hogy egy ERP rendszer kiválasztása igazán komoly feladat és komplex feladat.

Egy vállalatirányítási rendszer hatalmas befolyással bír cége életére, lényegesen eredményesebbé és sikeresebbé teheti azt, ám egy melléfogással komoly károkat is képes okozni. Ezért kiemelten fontos, hogy jól és alaposan döntsünk és ha úgy érezzük egy rendszer nem felel meg a jelen és jövő kor elvárásainak és igényeinek, inkább keressünk tovább.

Mi az útmutatónk célja?

  • Útmutatónk célja, hogy a lehető legtöbb kérdést megválaszoljuk amely az Ön cége számára legjobb ERP rendszer kiválasztását érinti. Ebben az anyagban kizárólag a kiválasztási folyamatra fogunk fókuszálni, hogy kellő részletességgel tudjuk feltárni a kulcsfontosságú lépéseket szempontokat.
  • Először is meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy bármilyen, egy a cégünk folyamatain átívelő üzleti szoftver kiválasztása során kiemelt erőforrást kell biztosítanunk az alapos felkutatási és tesztelési feladatokra. Ez időbe és pénzbe fog nekünk kerülni. A cikkünkben bemutatott folyamat nagyjából 12-24 hetes időtartamot vesz igénybe a cégünk méretének és komplexitásának függvényében. Persze gondolhatjuk azt, hogy ez rengeteg idő viszont ne felejtsük el, hogy ERP rendszert a következő 5-10 évre de akár hosszabb időtartamra is választunk.
  • Tapasztalataink azt mutatják, hogy amely cégek követik a lent említett lépéseket sokkal magabiztosabban és eredményesebben fogják megtalálni a számukra legjobb ERP rendszert. A vállalatunknak legjobb ERP rendszer megtalálásán tehát nem szabad sem időt, pénzt vagy energiát spórolni.

Stratégiai hírlevél kereskedőknek minden szerdán 9:00-kor.

Next-gen kereskedelmi magazin a CloudERP szakértőitől, hardcore kereskedőknek.

Stratégiai hírlevél kereskedőknek
minden szerdán 9:00-kor

a CloudERP szakértői csapatától.

A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz az email-ek láblécében található link segítségével. CloudERP adatvédelmi tájékoztató.

#nemspam #nemreklám

Mit tartalmaz ez az
exkluzív hírlevél?

Zárolt stratégiai cikkek

Extra szakértői anyagok

Esettanulmányok, piackutatások

Videós tippek, webinárok

Újdonságok a CloudERP-ben

362 új feliratkozó a múlt hónapban

A vállalatirányítási rendszer célja

A vállalatirányítási rendszerek egy egységesített, jól meghatározott adatbázis köré épülnek. Ez teszi lehetővé azt, hogy az információ az egész cégen belül átjárhatóvá válik és minden adat elérhető a megfelelő kulcsember számára. A rendszerben elérhető egyes modulok összekapcsolódnak a háttérben és így megvalósul a hatékony kommunikáció az egyes területek között. (Raktár, Beszerzés, Sales, HR, Könyvelés, Marketing stb.) Összefoglalva tehát a vállalatirányítási rendszer a motor a cég mögött, amely összetartja és rendszerbe szervezi a munkatársakat, a folyamatokat és az adatokat.

Nézzünk erre egy példát: tegyük fel, hogy van egy kereskedő cég, akinek van több webshopja de emellett fizikai boltban is árul, sőtt, B2C és B2B értékesítést is végez. A hasonló cégek életében egyik legnagyobb kihívást a készletmennyiségek kezelése és összhangban tartása jelenti. A CloudERP felhős vállalatirányítási rendszer képes arra, hogy a webshopok, üzletek és raktárak között folyamatosan, valós időben kommunikáljon és szinten tartsa a készletek mennyiségét.

Persze, ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen az árut be is kell szerezni, az igényt kommunikálni kell a beszállító felé, az áru érkezéséről értesíteni kell a vásárlókat, a beérkezett árut be kell vételezni a raktárba, akár megfelelő polchelyekre. A Saleseknek ajánlatokat kell adni a B2B ügyfeleknek, a B2C vásárlók pedig a cég webáruházainak egyikéről rendelhetnek. A beérkezett rendelések termékeit le ki kell szedni minél hatékonyabban a raktárból, csomagolni kell őket, kiszállítani, számlázni értesítő emaileket küldeni.

A végén pedig természetesen szeretnénk látni részletes analitikákat és kimutatásokat pénzügyeinkről, eladásokról, vásárlókról. Mindezt persze a lehet legmagasabb fokú digitalizáció és automatizáció mellett. Nem egyszerű feladat és ez csak egy típusú céget ismertetett. Egy jó vállalatirányítási rendszer képes a cég meghatározó folyamataihoz adaptálódni és hatékonyan automatizálni a feladatokat.

[CloudERP TIPP]

A CloudERP számtalan külső programmal képes teljesen integráltan együttműködni, legyen szó saját jelenlegi vállalati rendszeréről vagy népszerű webáruházakról, számlázó programokról, futárszolgáltatókról stb. Nem találja az Önnek megfelelőt? Beépítjük a rendszerbe!

7 fontos előnye egy felhős vállalatirányítási rendszernek

1. Kezdeti és üzemeltetési költségek kedvezőbbek

Az egyik legnagyobb előnye a felhős vállalatirányítási rendszereknek a jelentősen csökkent költségek. A régebbi programok esetében drágán, előre meg kellett vásárolnunk a license-t, a szervereket, adatábzist, komplex hálózati infrastruktúrát kellett kiépíteni, biztosítani kellett a megfelelő munkatársat aki mindezt képes üzemeltetni és karbantartani.

A cégek akik nem felhős megoldás mellett döntenek gyorsan és folyamatosan szembesülni fognak a szakemberek drága óradíjával, a telepítés és a frissítések nehézségeivel. Az adatok és a cég növekedésével pedig újabb szervereket és infrastruktúrát kell vásárolnunk.

Általánosságban elmondható, hogy a felhős megoldás 30%-al kevesebb költséget jelent összességében, mindent figyelembe véve mint egy helyileg telepített rendszer.

2. Gyorsabb bevezetési idő

Az egyik legnagyobb kihívás egy új vállalatirányítási rendszer bevezetésénél a bevezetési ideje, amely rengeteg energiát és erőforrást von el a cég életéből. Egy tanulmány szerint a rendszer bevezetések több mint fele jelentősen csúszik. Egy felhős vállalatirányítási rendszer bevezetése az esetek nagy részében gyorsabb, hiszen akár azonnal el lehet kezdeni használni, nincs szükség szerverek vásárlására, telepítésére, rendszergazda megtalálására vagy oktatására.

3. Elérhetőség

A felhasználók valós időben férhetnek hozzá a rendszerben tárolt adatokhoz, helytől, időtől és eszköztől függetlenül. Ez biztosítja a munkatársak hatékonyabb és pontosabb kommunikációját, feladatok végrehajtását.

4. Skálázhatóság

Ahogy a cég növekszik nem kell mindig újabb szervereket vásárolni vagy akár előre, jelenleg indokolatlan mértékben növelni a kapacitásokat. A felhős vállalatirányítási rendszer úgy nő, ahogy a cég növekszik, dinamikusan skálázható.

A saját szerverek vásárlásának és üzemeltetésének terhét az ERP szolgáltató cég leveszi rólunk és egy stabil, biztonságos, folyamatosan karbantartott infrastruktúrát biztosít számunkra.

5. Egyedi igények és alkalmazkodás

A felhős vállalatirányítási rendszerek képesek jobban alkalmazkodni a cég igényeihez. Gyorsabban és egyszerűbben bővíthetőek távolról, igazodva a vállalkozás változó igényeihez. Nagyon sok cég ragad bele régi, elavult, helyileg telepített rendszerekbe, melyek lecserélése nagyon körülményes és nehézkes. Sokan már nem is tudják megfelelően frissíteni őket, ezért nem csak funkcionalitásban hanem biztosnság tekintetében is komoly hiányt szenvednek.

További előnye a felhős rendszereknek, hogy más felhős megoldásokkal képesek gyorsan és hatékonyan integrálódni, azaz nem vagyunk “bezárva” a saját rendszerünkbe. Ennek lehetősége ma már kritikus, hiszen minden cég egyre több webes alkalmazást és megoldást használ, ezeket vállalatriányítási rendszerünknek is követnie kell.

6. Frissítések

A felhős rendszerek szolgáltatója kezeli és elvégzi a program frissítését, mindezt zavartalanul a háttérben teszi. Ez biztosítja, hogy folyamatosan hozzáférhetünk a legújabb funkciókhoz és technológiákhoz. A helyileg telepített rendszerek frissítése gyakran nehézkes és sokszor hibához vezet, ezért sok esetben figyelhető meg, hogy a vállalkozások inkább nem is frissítik őket. Ez persze nem csak funkcionalitások elvesztését jelenti, hanem komoly biztonsági kockázatot is hordoz.

7. Biztonság

Sok cég számára elsőre nehézséget okozhat megbízni abban, hogy az adatokat és az egész vállalati rendszerük üzemeltetését egy külső szolgáltatóra bízzák. Ennek ellenére azonban elmondható, hogy egy felhő szolgáltató szinte garantáltan, nagyságrendekkel biztonságosabb és megbízhatóbb infrastruktúrát üzemeltet mint amire egy átlagos cégnek lehetősége adódik. A vállalkozás biztos lehet abban, hogy adataikon folyamatosan biztonsági mentést végeznek és a szolgáltató cég előre kidolgozott forgatókönyvvel rendelkezik az adatok helyreállítására egy esetlegesen bekövetkezett “katasztrófa” után.

A felhőszolgáltató az adatokat teljesen titkosítva tárolja, illetve biztosítja, hogy az adatkommunikációs csatorna is teljesen titkosított legyen. Fontos megemlíteni a szerverek fizikai biztonságát is, hiszen saját irodánk védelmét nem lehet összehasonlítani egy adatközpontban biztosított védelemmel.

A cikk szerzője
Szakértő Partner 1
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean rhoncus diam lorem, sed euismod augue imperdiet ac. Nulla convallis nisi.
További anyagok a témában

Stratégiai hírlevél kereskedőknek
minden szerdán 9:00-kor

a CloudERP szakértői csapatától.

A hírlevélről bármikor leiratkozhatsz az email-ek láblécében található link segítségével. CloudERP adatvédelmi tájékoztató.

#nemspam #nemreklám

Mit tartalmaz ez az
exkluzív hírlevél?

Zárolt stratégiai cikkek

Extra szakértői anyagok

Esettanulmányok, piackutatások

Videós tippek, webinárok

Újdonságok a CloudERP-ben